Wat is Wordfeud?

Wordfeudtips generator – Wordfeud helper

Wordfeud is een online variant van het bordspel Scrabble. Het spel kon in 2010 voor het eerst gedownload worden op de Android telefoons. In 2011 verscheen ook de iOS-versie.

De regels van het spel komen grotendeels overeen met die van het bordspel Scrabble. Bij Wordfeud is er een groot speelveld met diverse vakken. Hierop zijn ook vakken met dubbele en driedubbele woordwaarde en dubbele en driedubbele letterwaarde.

Start

Bij het starten van een spel kan er gekozen worden voor een standaardbord of een willekeurig bord. Ook kunt u ervoor kiezen om tegen een bekende te spelen of een willekeurig iemand uit te dagen. Elke speler begint met zeven letters die onderin het scherm zullen verschijnen.

Met de letters die onderin het scherm staan kunt u nu woorden maken. Dit mogen woorden van 2, 3, 4, 5, 6, of 7 letters zijn. Voor de lijst van geldige woorden wordt er gebruik gemaakt van het Nederlandse Wordfeud woordenboek.

Het is mogelijk tot maximaal 30 spellen tegelijkertijd te spelen. Het spel is afgelopen als een van de spelers geen letters meer op het speelbord heeft. Er hangt een tijdslimiet van 72 uur aan het spel.

Naast de mogelijkheid het spel te spelen is Wordfeud ook voorzien van een chatfunctie. Met tegenstanders kan dus ook gechat worden. In het kielzog van de Wordfeud-hype zijn ook zogenaamde Wordfeudgenerators gebouwd die op basis van steentjes op het bord en het plankje een aantal suggesties doen van te leggen woorden. Hier gaat de waarde van de website www.wordfeudtips.nl gelden. Dit is de ideale hulp bij Wordfeud.

Download Wordfeud